La Klosca engegarà un taller d’Educació Ambiental

La Klosca engegarà un taller d’Educació Ambiental

Els estudiants de les escoles i instituts del Maresme podran venir a visitar les instal·lacions i faran diverses activitats a l’aire lliure

La granja de La Klosca posarà en marxa durant les properes setmanes un projecte de taller d’educació ambiental destinat als joves estudiants de la ciutat i rodalies. El taller inclourà una sèrie d’activitats que tenen l’objectiu d’apropar-los a la realitat d’una granja de gallines i que vegin com es desenvolupa el procés de producció dels ous ecològics.

Aquest taller ha estat impulsat per un estudiant de ciències ambientals de la UAB que ha estat fent les pràctiques a La Klosca i que ha comptat amb la col·laboració dels responsables de la granja per portar a terme la proposta. En motiu d’aquesta nova iniciativa, s’inclourà properament un apartat al lloc web de La Klosca on es podran veure les instal·lacions del complex i rebre informació sobre les activitats que inclou el taller.

D’entre els diferents jocs que podran fer durant la seva visita, els alumnes hauran de participar de manera demostrativa en les activitats quotidianes de la granja o prendre part en una petita recol·lecta dels ous que les gallines deixen escampats pel pati. Finalment es farà una reflexió sobre els productes ecològics, la dificultat de la seva fabricació i els beneficis del seu consum mitjançant un qüestionari i un dossier que s’entregarà als educadors abans d’arribar a la granja i que els estudiants hauran d’omplir.

D’altra banda, la presència dels estudiants a la granja també els servirà per conèixer el que és un Centre Especial de Treball. D’aquesta manera podran veure la funció social i el valor d’aquest tipus d’empreses, que treballen amb col·lectius amb dificultats i risc d’exclusió. L’activitat de l’empresa es manifesta en un producte de qualitat i totalment ecològic.