Entrepans d’estiu amb ous ecològics: frescos, fàcils i deliciosos

Entrepans d’estiu amb ous ecològics: frescos, fàcils i deliciosos

Amb l’arribada de l’estiu, augmenten les ganes de menjar una mica fresc, saborós i fàcil de preparar. I sí: un entrepà també pot ser saludable i nutritiu, sempre que utilitzis ingredients de qualitat i bones combinacions de sabor.

Avui et proposo tres receptes de sandvitxos freds amb ous durs ecològics com a ingredient principal: perfectes per a un menjar ràpid, saludable i sense complicacions.

Quin pa de motlle triar?

Pots fer-ho a casa (l’ideal!), però si ho compres, revisa que la seva etiqueta sigui la més “neta” possible. Evita els sucres afegits (fora tot el que sigui xarop de glucosa, sucre invertit, dextrosa), els olis vegetals i de palmell. Opta per pa amb farina integral o de gra sencer i si tenen llavors encara millor: aporten textura i sacietat.

Com fer un ou dur perfecte?

Coure ous durs és super fàcil.

Col·loca els ous en una olla amb aigua freda, porta’ls a ebullició i, quan arrenqui el bull, cuina 6–7 minuts per a un rovell suau, o 9–10 minuts si la prefereixes més ferma.

Després, passa’ls a un bol amb aigua freda o gel per tallar la cocció i pelar-los sense problemes. Els ous ecològics no només són més sostenibles: tenen un rovell més cremós i saborós.

Les receptes

1. Sandvitx d’ou cuit, espinacs i formatge de cabra

  • Pa de motlle integral
  • Espinacs baby
  • Ou dur la Kloska
  • Formatge de cabra
  • Oli d’oliva verge extra
  • Nous picades (opcional)

Esmicoleu l’ou i el formatge de cabra junts, barregeu-los i col·loqueu-los sobre els espinacs al pa prèviament torrat. Afegeix-hi un rajolí d’AOVE i unes nous per a un toc cruixent.  La calor del pa ajudarà a fondre lleugerament el formatge.

2. Sandvitx d’ou cuit, salmó fumat i salsa tàrtara

  • Pa de motlle multicereal
  • Ou dur la Kloska a rodanxes
  • Salmó fumat
  • Brots frescos
  • Salsa tàrtara (o formatge fresc amb cibulet)
  • Rodanxes de tomàquet (opcional)

Unteu les 2 llesques de pa de motlle amb la salsa tàrtara, afegiu-hi els brots, les rodanxes d’ou i unes llesques de salmó. Acaba amb pebre negre acabat de moldre. Si et ve de gust, unes rodanxes de tomàquet li donen sucositat extra.

3. Sandvitx cremós d’ou cuit, alvocat i mostassa

  • Pa de motlle integral
  • 2 ous durs la Kloska
  • Alvocat
  • Maionesa
  • Mostassa de Dijon

Tritura en un minipimer un ou amb una cullerada de maionesa i mitja de mostassa fins a obtenir una crema. Afegeix l’alvocat i un altre ou prèviament tallats a glaçons. Corregeix amb unes gotes de llimona.

Utilitzar ous ecològics als teus entrepans és una forma deliciosa i saludable de cuidar-te aquest estiu. Són sostenibles, rics en nutrients i plens de sabor.

Quin provaràs primer?