La Klosca rep la certificació del segell ecològic d’Espigoladors

La Klosca rep la certificació del segell ecològic d’Espigoladors

La granja d’ous ecològics va cedir gratuïtament ous de polleta a aquesta entitat que lluita contra el malbaratament alimentari i en agraïment va rebre aquesta distinció de responsabilitat amb el medi ambient.

Aquesta setmana passada La Klosca va oferir ous de polleta, que no es poden posar a la venta per ser massa petits pels estàndards comercials, a l’organització ecologista Espigoladors. Aquest gest va motivar que en gratitud per la cessió d’aquests ous, aquesta entitat oferís el seu segell certificat que considera a La Klosca “part de la solució” per tal d’acabar amb el mal hàbit de llençar menjar que existeix a la nostra societat.

No és la primera vegada que La Klosca participa en una d’aquestes iniciatives, ja que l’any passat també va donar 100 dotzenes d’ous a la Fundació Sant Joaquim de Mataró, menjador públic que ofereix àpats a persones amb dificultats econòmiques. La granja, que aposta per la producció de qualitat, la inserció laboral i el respecte pel medi ambient, va voler en aquesta ocasió associar-se amb Espigoladors, entitat amb seu a Barcelona, que treballa en xarxa al nostre territori.

Espigoladors té com a filosofia l’aprofitament dels productes “im-perfects”, que per la seva forma o aparença no es venen als comerços però que conserven tanta qualitat com els més apetitosos a simple vista. Així com antigament els espigoladors eren jornalers que recollien les espigues que havien quedat després de segar per aprofitar el blat, aquesta nova organització pretén aprofitar la gran quantitat d’aliments que sense adonar-nos, malbaratem.

I les gallines de La Klosca, que quan són més jovenetes produeixen ous molt petits però de màxima qualitat, han considerat també que aquest producte havia de trobar un nou lloc i quina millor manera de fer-ho que oferint aquests ous per a que siguin aprofitats d’una altra manera, però sempre amb el pensament de l’ecologisme i les bones pràctiques en la producció d’aliments.