Estudiants del programa Arrelem realitzen pràctiques a La Klosca

Estudiants del programa Arrelem realitzen pràctiques a La Klosca

El Lamine i l’Issa han cursat la formació professionalitzadora en el sector agroecològic del programa Arrelem. Forma part del SocialNeet, el projecte europeu que impulsa l’Economia Social i Solidària (ESS) adreçat a joves en situació d’atur i a entitats. La idea és que l’alumnat rebi formació i acompanyament per conèixer les oportunitats d’emprendre projectes empresarials amb impacte social i, les entitats, els ajudin a fer-ho realitat. Concretament, Arrelem, està dirigit a joves mataronins de 18 a 29 anys.

L’emprenedoria com a sortida a l’atur juvenil

Emprendre com a resposta a la falta de feina és una tendència que s’ha establert molt durant els últims anys. Aquest projecte pretén fomentar que el jovent en situació d’atur tingui iniciativa per auto ocupar-se en projectes socials. Per a poder-ho fer, requereixen de formació i experiència i Arrelem cerca donar-los coneixements, habilitats i pràctiques a empreses. 

Un tastet d’una setmana col·laborant amb La Klosca

El Lamine i l’Issa posen en pràctica els coneixements adquirits a La Klosca. Cadascú hi està una setmana. El primer va acabar la seva estància el dilluns i, ara mateix, l’Issa està fent les pràctiques.

Les tasques que hi han realitzat són de manteniment i a l’obrador. Concretament, neteja i manteniment dels abeuradors i les menjadores, recollida d’ous i de pinso, omplir les menjadores, classificar ous per mida i en nets i bruts i envasar-los, controlar els lots i les dates de caducitat i preparar comandes a clients. Així doncs, a través de totes aquestes feines s’han pogut fer una idea de com és el dia a dia a la granja i el procés que seguim fins a enviar les comandes als clients.

Potenciar la inserció laboral de col·lectius vulnerables, una de les màximes de La Klosca

El CET de producció d’ous ecològics té, com a una de les seves missions principals, col·laborar en la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat. És per això que, sempre que és possible, ofereix estades a estudiants. De fet, a mitjans d’any ja hi van fer pràctiques dos alumnes d’Arrelem.

Desitgem que aquesta primera experiència ajudi al Lamine i a l’Issa a emprendre amb més coneixements i habilitats o bé a iniciar el seu recorregut laboral.